www.Orfű-Szállás.hu - Anna Napsugár Házak -Ház, Apartman, Szoba kiadó!
Orfű bemutatkozik - IsmertetőBaranya megye az ország legdélibb és legmelegebb megyéje. Mediterrán éghajlata miatt kedvelték meg a turisták: enyhe tél, korai tavasz, meleg nyár és kellemes, hosszú õsz. A napsütéses órák száma évi 2000-nél több. Amikor északabbra fekvõ tájaink még a tél hidegébõl ébredeznek, hozzánk Ön már a tavaszba érkezhet!Orfû a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek-hegység északnyugati "hátánál", Pécstõl 16 km-re elhelyezkedõ üdülõfalu. A völgy korábbi öt õsi települése formálódott az elmúlt jó harminc év alatt - a természeti értékek lehetséges megtartásával, sõt gyarapításával - az ember beavatkozása révén ezerarcú, mégis egységes, Európa-szerte ismert üdülõterületté. A falu idegenforgalma az 1962-ben elkészült Orfûi-tóval indult el. Kellemes strandja van, azonkívül csónakázók és horgászok pihenõ helye. Ezt követte az 1966-ban elkészült Pécsi-tó, majd a "Herman Ottó" rezervátum-tó és végül 1970-ben a Kovácsszénájai-tó.


A Pécsi-tó vitorlás- és evezõsversenyek rendezésére, vízisportolásra is alkalmas. A mindössze 800 lelket számláló település kisvárosnyi belterületén lakó- és üdülõövezetek, tavak, erdõk, ligetek és szépen rendben tartott parkok adnak helyet a nyári üdülési szezon napi 10-15 ezres vendégseregének, amely panziókban, magánszállásokon, kempingekben és ifjúsági táborokban talál elszállásolási lehetõséget.Az üdülõvendégek szórakozását, kikapcsolódását, pihenését és ellátását strandok (köztük az ország legnagyobb feszített víztükrû, 5000 m2-es medencéje és tóból lekerített fürdõhelyek), fejlett kerskedelmi és vendéglátó hálózat, sportpályák, lovardák, zenés és mûsoros rendezvények szolgálják.

Az üdülés, pihenés, vízi sportok ûzése mellett elsõsorban a horgászat, vadászat és a környék természeti értékeinek gyalogos-autós megismerése jelenthet kikapcsolódást. Orfû minden adottsága megvan ahhoz, hogy Ön kipihenten, szép emlékkel érjen haza.

Hírek

A 2017-es Orfű Fishing idejére, van még 5 FŐRE szabad helyünk!
(Június 20-24.)

Facebook


"Azért, mert...


...szépek a tájak"

Orfű


...jó szigeten sétálni"

Orfű


...szuper a strand"

Orfű


...lehet horgászni"

orfű


...van szabad strand is"

orfű


...tiszta a levegő"

orfű


...van számos
érdekes látnivaló"

orfű


...a közelben barlang"

orfű mellett abaligeti barlang


...15km-re van
Pécs (EKF) "
(klikk)
pécs belvárosa


...sok lehetőség van"

orfű


...lehet gondolkodni"

orfű


...egyszerűen pihenés!"

orfűi tavon
www.Orfű-Szállás.hu - 2010-2016 - info(@)orfu-szallas.hu
Minden jog fenntartva! Az oldalon lévő információk tájékoztató jellegűek!
Tulajdonos:
Szőrös Vendelné ; Szerkesztette:Szikra Zoltán